|
branislav
|
 |
« -: Май 20, 2008, 15:35:41 » |
|
Tук може да задавате въпросите си по проект 3 - CAD Система.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
BatMitko
Нови
Приноси: +0/-0
Неактивен
Публикации: 7
|
 |
« Отговор #1 -: Май 30, 2008, 01:44:22 » |
|
И ето моя първи въпрос за CAD проекта  . Като използвам MVC- шаблона, load/save функциалността къде трябва да се реализира - в модела или контролера (все пак тя не е типична за модела) ? Митко
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
branislav
|
 |
« Отговор #2 -: Май 30, 2008, 12:35:38 » |
|
Здравей, при MVC, помисли на какво искаш да запазиш състоянието. По принцип за проекта CAD система няма нужда да използваш MVC. MVC се прилага повече при data-driven приложения. Ако не успееш да решиш как да ползваш MVC шаблона може да минеш и с един memento при запазването на данни.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
GMotovski
Нови
Неактивен
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #3 -: Май 30, 2008, 17:16:52 » |
|
Здравеите, Искам да потитам за цвета на дадена фигура, например "Сложната фигура" всяка фигура, която се съдържа в нея трябва ли да има собствен цвят или само "Сложната фигора" да има цвят.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
BatMitko
Нови
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: Май 31, 2008, 23:25:44 » |
|
Здравейте, Та въпросче номер 2  . N-ъгълник (определен от N точки) - това как да се тълкува, начупена права от N точки или N-правилен ъгълник ? Поздрави, Митко
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
branislav
|
 |
« Отговор #5 -: Юни 02, 2008, 11:41:45 » |
|
[quote:2oaun6u5]Здравеите, Искам да потитам за цвета на дадена фигура, например "Сложната фигура" всяка фигура, която се съдържа в нея трябва ли да има собствен цвят или само "Сложната фигора" да има цвят.[/quote]
Всяка фигура в комозитната си има собствен цвят т.е. може да имам сложна фигура, която се състои от 1 червен триъгълник и 1 синьо кръгче.
[quote:2oaun6u5]N-ъгълник (определен от N точки) - това как да се тълкува, начупена права от N точки или N-правилен ъгълник ?[/quote] Сам прецени как ще ти е по-удобно.Чисто от практическа гледна точка в реално приложение не е добра идея да правиш N-ъгълник, като композиция от прави, по добрият вариант е тези фигури да са ти отделен клон в йерархията.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
BatMitko
Нови
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: Юни 03, 2008, 01:30:45 » |
|
Здравейте, И така 3-ти въпрос (за щастие)  Уместно ли е, да вкарваме State pattern, след като по принцип имаме само 2 състояния на фигурите на екрана ( примерно editable/noneditable state)? Поздрави, Митко
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
branislav
|
 |
« Отговор #7 -: Юни 03, 2008, 11:20:28 » |
|
Ако имаш "състояния" на фигурите е уместно да ползваш state.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
omeganet
Нови
Неактивен
Публикации: 10
|
 |
« Отговор #8 -: Юни 03, 2008, 11:46:36 » |
|
Всяка фигура в комозитната си има собствен цвят т.е. може да имам сложна фигура, която се състои от 1 червен триъгълник и 1 синьо кръгче. Тогава сложната фигура ще има ли собствен цвят? Ако да, какъв ще е той, когато тя е изградена от фигури с различни цветове?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
branislav
|
 |
« Отговор #9 -: Юни 03, 2008, 12:05:49 » |
|
Здравей, идеята ми е когато извикаш метода за изрисуване (примерно Draw()), да няма нужда да му подаваш допълнителни параментри, като например цвят, а самата фигура да носи тази информация.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
BatMitko
Нови
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: Юни 06, 2008, 09:54:29 » |
|
Здравейте,
Искам да попитам за Graphics в java - какво ще рече setXORMode()? Четох документацията ама нещо не съм работил с визуални работи и не схванах.
Поздрави, Митко
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
philip
Нови
Неактивен
Публикации: 2
|
 |
« Отговор #11 -: Юни 06, 2008, 10:14:01 » |
|
Искам да попитам за Graphics в java - какво ще рече setXORMode()? Четох документацията ама нещо не съм работил с визуални работи и не схванах.
Здравей, Аз съм със същия проект, виж какво пише в Упътването. До колкото разбирам е напълно достатъчно да ползваш System.out.print, а не е нужно да се имплементира и графична среда. Ако аз нещо не съм разбрал, казвайте Поздрави
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
branislav
|
 |
« Отговор #12 -: Юни 06, 2008, 10:20:23 » |
|
Здравей, setXORMode() сменя логиката при изчертаване на пикселите. За това може да получиш повече инфо тук: http://tibasicdev.wikidot.com/68k:sprites Няма нужда да се впускате да правите графична среда ,може да използвате и просто изписване на конзолата на данните. Все пак ако някои имплементира повече функционалност ще получи бонуси.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|