DEV.BG Форуми
Май 20, 2012, 15:13:05 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Начало   Помощ Търси Вход Регистрирай се  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Project-3-CAD System  (Прочетена 2149 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
branislav
Нови
*

Приноси: +0/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 26

330096053
Профил Ел. поща
« -: Май 20, 2008, 15:35:41 »

Tук може да задавате въпросите си по проект 3 - CAD Система.
Активен
BatMitko
Нови
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил Ел. поща
« Отговор #1 -: Май 30, 2008, 01:44:22 »

И ето моя първи въпрос за CAD проекта Усмивчица.
Като използвам MVC- шаблона, load/save функциалността къде трябва да се реализира - в модела или контролера (все пак тя не е типична за модела) ?

Митко
Активен
branislav
Нови
*

Неактивен Неактивен

330096053
Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Май 30, 2008, 12:35:38 »

Здравей,
при MVC, помисли на какво искаш да запазиш състоянието.
По принцип за проекта CAD система няма нужда да използваш MVC. MVC се прилага повече при data-driven приложения. Ако не успееш да решиш как да ползваш MVC шаблона може да минеш и с един memento при запазването на данни.
Активен
GMotovski
Нови
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« Отговор #3 -: Май 30, 2008, 17:16:52 »

Здравеите,
Искам да потитам за цвета на дадена фигура, например "Сложната фигура" всяка фигура, която се съдържа в нея трябва ли да има собствен цвят или само "Сложната фигора" да има цвят.
Активен
BatMitko
Нови
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: Май 31, 2008, 23:25:44 »

Здравейте,
Та въпросче номер 2 Усмивчица .
N-ъгълник (определен от N точки) - това как да се тълкува, начупена права от N точки или N-правилен ъгълник ?

Поздрави,
Митко
Активен
branislav
Нови
*

Неактивен Неактивен

330096053
Профил Ел. поща
« Отговор #5 -: Юни 02, 2008, 11:41:45 »

[quote:2oaun6u5]Здравеите,
Искам да потитам за цвета на дадена фигура, например "Сложната фигура" всяка фигура, която се съдържа в нея трябва ли да има собствен цвят или само "Сложната фигора" да има цвят.[/quote]

Всяка фигура в комозитната си има собствен цвят т.е. може да имам сложна фигура, която се състои от 1 червен триъгълник и 1 синьо кръгче.

[quote:2oaun6u5]N-ъгълник (определен от N точки) - това как да се тълкува, начупена права от N точки или N-правилен ъгълник ?[/quote]
Сам прецени как ще ти е по-удобно.Чисто от практическа гледна точка в реално приложение не е добра идея да правиш N-ъгълник, като композиция от прави, по добрият вариант е тези фигури да са ти отделен клон в йерархията.
Активен
BatMitko
Нови
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #6 -: Юни 03, 2008, 01:30:45 »

Здравейте,
И така 3-ти въпрос (за щастие) Намигване
Уместно ли е, да вкарваме State pattern, след като по принцип имаме само 2 състояния на фигурите на екрана ( примерно editable/noneditable state)?

Поздрави,
Митко
Активен
branislav
Нови
*

Неактивен Неактивен

330096053
Профил Ел. поща
« Отговор #7 -: Юни 03, 2008, 11:20:28 »

Ако имаш "състояния" на фигурите е уместно да ползваш state.
Активен
omeganet
Нови
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 10

Профил Ел. поща
« Отговор #8 -: Юни 03, 2008, 11:46:36 »

Цитат на: "branislav"
Всяка фигура в комозитната си има собствен цвят т.е. може да имам сложна фигура, която се състои от 1 червен триъгълник и 1 синьо кръгче.

Тогава сложната фигура ще има ли собствен цвят? Ако да, какъв ще е той, когато тя е изградена от фигури с различни цветове?
Активен
branislav
Нови
*

Неактивен Неактивен

330096053
Профил Ел. поща
« Отговор #9 -: Юни 03, 2008, 12:05:49 »

Здравей,
идеята ми е когато извикаш метода за изрисуване (примерно Draw()), да няма нужда да му подаваш допълнителни параментри, като например цвят, а самата фигура да носи тази информация.
Активен
BatMitko
Нови
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #10 -: Юни 06, 2008, 09:54:29 »

Здравейте,

Искам да попитам за Graphics в java - какво ще рече setXORMode()? Четох документацията ама нещо не съм работил с визуални работи и не схванах.

Поздрави,
Митко
Активен
philip
Нови
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил Ел. поща
« Отговор #11 -: Юни 06, 2008, 10:14:01 »

Цитат на: "BatMitko"
Искам да попитам за Graphics в java - какво ще рече setXORMode()? Четох документацията ама нещо не съм работил с визуални работи и не схванах.

Здравей,
Аз съм със същия проект, виж какво пише в Упътването. До колкото разбирам е напълно достатъчно да ползваш System.out.print, а не е нужно да се имплементира и графична среда.
Ако аз нещо не съм разбрал, казвайте  Усмивчица
Поздрави
Активен
branislav
Нови
*

Неактивен Неактивен

330096053
Профил Ел. поща
« Отговор #12 -: Юни 06, 2008, 10:20:23 »

Здравей,
setXORMode() сменя логиката при изчертаване на пикселите. За това може да получиш повече инфо тук:
http://tibasicdev.wikidot.com/68k:sprites

Няма нужда да се впускате да правите графична среда ,може да използвате и просто изписване на конзолата на данните. Все пак ако някои имплементира повече функционалност ще получи бонуси.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: