DEV.BG Форуми
Февруари 07, 2012, 02:43:08 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Начало   Помощ Търси Вход Регистрирай се  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Възможности за ИТ бизнес  (Прочетена 3054 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
kikiriki2
Нови
*

Приноси: +0/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

Профил Ел. поща
« -: Февруари 15, 2008, 12:15:01 »

Постоянно от всякъде се чуват истории, за хора, които са успели да създадът бизнес в ИТ сферата, без да имат опит и без да имат няколко милиона инвестиции.

Много съм надъхан да направя нещо собствено и да не работя цял живот за други хора, но си нямам понятие от бизнес и от подобни. Завършвам информатика във ФМИ и разбирам бая от компютри и от програмиране, но нищо от бизнес страната на нещата. Но имам голямо желание.

Някой може ли да ми даде насоки, препоръки или литература, където мога да прочета нещо.

Благодаря предварително.
Активен
kokodji
Нови
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #1 -: Февруари 15, 2008, 12:39:43 »

То кой не иска да направи много милиони и след това да си пие питиетата на някой як плаж, докато потупва дупето на някоя мургава девейка Усмивчица

Според мен можеш да изкараш някакво обучение на тази тематика. Нещо като да направиш една MBA програма или нещо подобно. Но пък има и много хора, които и без никакво образование правят много пари.
Активен
kikiriki2
Нови
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Февруари 15, 2008, 12:45:00 »

Верно, че може да изкарам някаква магистратурка, но имам чувството, че може и на нищо да не ме научат и само да си дам многото пари за нищо.
Активен
Ignatov
Нови
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

Профил Ел. поща
« Отговор #3 -: Февруари 15, 2008, 12:55:28 »

Аз бих ти препоръчал да започнеш нещо и просто да го движиш дори и много бавно да става. По време на процеса, ще видиш кави знания ти липсват и ще намериш начин да попълниш празнотите. И ако бизнеса ти не успее ще си научил много без да си загубил почти нищо.
Активен
IvayloHristov
Administrator
Нови

Приноси: +3/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 30

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4 -: Февруари 15, 2008, 13:42:34 »

Аз бих допълнил, че човек трябва да има правилната мотивация. Несъмнено след като се захванеш с бизнес ще се сблъскаш с много трудности и е важно чочек да е правилно мотивиран, за да може да не се спира от трудностите и да се бори с всичко.

Също така се приготви за големи трудности, на пръв погледн нещо може да изглежда елементартно и след като го започнеш да видиш, че има много допълнителни неща.

Ще се радвам да споделяш в този форум как върви бизнеса.

Поздрави,
   Ивайло Христов
Активен
kikiriki2
Нови
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #5 -: Февруари 15, 2008, 13:45:07 »

Ако става дума за разработване на сайтове какво бихте препоръчали нещо изцяло ново или нещо, което вече съществува, но вярвам, че мога да го направя по - добре.
Активен
bogi73
Нови
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 4

Профил Ел. поща
« Отговор #6 -: Февруари 15, 2008, 13:57:59 »

Както вероятно знаеш трудното е не да създадеш един сайт, а да го направиш популярен. Трябва да имаш план още в началото какъв маркетинг ще направиш на сайта и как ще привлечеш потребители.
Активен
voyager123bg
Нови
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 4

Профил Ел. поща
« Отговор #7 -: Декември 16, 2008, 03:09:47 »

@kikiriki2

Ако имаш предвид малко по-добре - не си прави труда, след като видят какво си направил, конкурентите ти ще се update-нат.

А преди маркетинговата стратегия ("как сайта ми да стигне до потребителите си") е много по-ползотворно упражнение да се замислиш кои ще са посетителите, какви ще ги дървят на този сайт, и защо въобще някой ще се занимава именно с твоя сайт /бонус: за колко време горе-долу ще се появи 2-3-n-ти със същата идея, като отговора тук е някъде в пъти по-малко отколкото на теб ти е отнело да го направиш цялото това нещо.../

В момента се наблюдава информационно пресищане. Времето е толкова малко и толкова скъпо, че едва ли имаме да отделяме за някакъв си нов сайт... освен ако не ни представя нещо от изключителна стойност за нас.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: