DEV.BG Форуми
Май 20, 2012, 16:07:14 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Начало   Помощ Търси Вход Регистрирай се  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Първи стъпки в .NET - курсове и литература ?  (Прочетена 2523 пъти)
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
J`E`K`O
Нови
*

Приноси: +0/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил Ел. поща
« -: Юни 13, 2008, 15:04:18 »

Здравейте,

Реших да започна да изучавам набиращата все повече полуярност .net framework и съответно C#. В момента съм още на уводната глава на книгата на Светлин Наков - "Програмиране за .net". Искам да попитам дали изборът ми е добър, или да се преориентирам към друга литература.

Искам и да попитам дали знаете някакви добри курсове на територията на гр. София? НАРС имат интересни предложения, но трябва да се обвържеш да работиш в дадена фирма година или две, доколкото ми е известно. Някой от вас ходил ли е на тези курсове и какви са впечатленията му?

Благодаря Ви много за помощта!!
Желая Ви лек и ползотворен ден Усмивчица
Активен
IvayloHristov
Administrator
Нови

Приноси: +3/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 30

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1 -: Юни 13, 2008, 19:29:48 »

Здравей,

Поздравления за избора. Платформата .NET позволява много възможности и е доста интересна.

Що се отнася до книгата, книгата е много добра и за момента е единствената свястна книга за .NET на български. Има много книги за .NET на български, но те всички са превод от английски и превода на много от книгите е ужасен. Книгата за която говориш е много добра и е писана от екип от над 30 български професионалисти под ръководството на Светлин Наков. Единствения проблем на книгата е, че е писана за версия 1.1 на платформата .NET, но за начинаещи е идеална защото всичко е написано по достъпен начин, а след като приключиш с книгата лесно можеш да наваксаш промените между версия 1.1 на .NET и текущата версия.

Що се отнася за курсове - единствените курсове, които си заслужават са на НАРС. Има някакви малки учебни центрове, които предлагат някакви курсове, но те са на светлинни години от качеството на НАРС. НАРС имаше безплатни курсове за начинаещи, които не се налагаше да се обвързваш с договор. Не съм сигурен дали все още се провеждат тези курсове, но се опитай да провериш.

Поздрави,
 Ивайло Христов
Активен
J`E`K`O
Нови
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Юни 13, 2008, 21:30:18 »

Ами да..на НАРС за начинаещи курсовете са безплатни доколкото разбрах от сайта им. Ще се обадя да разпитам, но след сесията че в ФМИ е зор, поне за мен.
А книгата ми я препоръчаха колеги, казаха че е добра. Но ако знаете заглавия и на английски казвайте. Нямам никакви проблеми с езика (е не съм експерт, но си чета свободно литература).
Активен
IvayloHristov
Administrator
Нови

Приноси: +3/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 30

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #3 -: Юни 13, 2008, 22:37:03 »

На английски можеш да намериш много книги. Аз най - мнгоо харесвам книгите на O'Reilly. Специално за .NET имат много и с различна трудност. Просто разгледай всички и си харесай най - достъпната за теб. Освен това повечето книги са достъпни за сваляне от торент сайтовете.
Активен
pminev
Нови
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: Май 02, 2009, 16:33:51 »

Ако знаеш английски доста добри  туториали за asp .net  с c# или vb ( и за двата ги има ) е пълно и то от доста добри в www.asp.net (това е официалното комунити на microsoft)
Активен

Let  there  be code
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: