vbozadzhiev
Нови
Приноси: +0/-0
Неактивен
Публикации: 4
|
 |
« -: Октомври 31, 2009, 14:03:00 » |
|
Извинявам се за въпроса, може би е много глупав, но не ми стана ясно нещо. Когато избирам настройките на приложението какъв Canvas Callback URL трябва да му дам? В смисъл, мога ли директно от моя компютър да го пусна и какъв трябва да бъде тогава адреса или трябва да го кача някъде в нета?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dinkotanev
Нови
Неактивен
Публикации: 9
|
 |
« Отговор #1 -: Ноември 01, 2009, 15:02:38 » |
|
Здравей, Първо не се извинявай за въпроса. Който не пита, той не се научава.
Canvas Callback URL-то е адреса към WebServer-a, където е разположено приложението. В процеса на разработка, това най-вероятно ще бъде твоята локална машина. Домашното трябва да бъде FBML приложение, което значи, че IP адреса в това поле задължително трябва да е реален, а не локален (192.168.1 ...) или localhost. Ако интернет доставчика не ти предоставя реален IP адрес, тогава можеш да го качиш на някои Web Server (има доста такива, които са безплатни) и да работиш директно на него (използвайки някои удобен FTP клиент). Ако имаш реално IP и решиш да работиш на локалната си машина, преди да правиш каквото и да било, се увери, че можеш да достъпиш Apache-a си през реалното IP.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
filips
Нови
Неактивен
Публикации: 14
|
 |
« Отговор #2 -: Ноември 01, 2009, 15:20:20 » |
|
Привет приятели ...
Имам доста критичен проблем ....
Fatal error: Uncaught exception 'FacebookRestClientException' with message 'Session key invalid or no longer valid' in D:\Program Files\wamp\www\test1\facebook-platform\php\facebookapi_php5_restlib.php:3025 Stack trace: #0 D:\Program Files\wamp\www\test1\facebook-platform\php\facebookapi_php5_restlib.php(1077): FacebookRestClient->call_method('facebook.friend...', Array) #1 D:\Program Files\wamp\www\test1\Index.php(23): FacebookRestClient->friends_get() #2 {main} thrown in D:\Program Files\wamp\www\test1\facebook-platform\php\facebookapi_php5_restlib.php on line 3025
Ако някой може да съдейства, ще съм много благодарен ... изходния код, който най-вероятно е проблемен е
$details = $facebook->api_client->users_getInfo($names, 'last_name, first_name');
$data['first_name'] = $details[0]['first_name']; $data['last_name'] = $details[0]['last_name'];
Благодаря предварително !
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dinkotanev
Нови
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: Ноември 01, 2009, 16:29:14 » |
|
Първото, което виждам е, че подаваш прменлива $names като първи параметър на users_getInfo. Не знам дали там си сложил имена на приятелите ти или не, но ми звучи сякаш са имена. Трябва да е масив от id-та на потребителите/приятелите.
Относно проблема със сесията - пробвай да си махнеш приложението от прфила си (Applications, Edit Applications), след което да се logout-неш от FB, да се логнеш отново и да добавиш приложението си. Мисля, че това може да помогне.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
filips
Нови
Неактивен
Публикации: 14
|
 |
« Отговор #4 -: Ноември 01, 2009, 17:04:53 » |
|
а дали ще е проблем, ако приложението ми работи супер бавно .... имам предвид наистина бавно  )) защото аз права цикъл по всички приятели, които не са никак малко 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dinkotanev
Нови
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: Ноември 01, 2009, 17:41:50 » |
|
Не знам какво имаш в предвид точно, като казваш, че правиш цикъл по приятелите ти, но ще е наистина бавно, ако правиш извикване към API -то за да кажем 500-600 приятели. Детайлите на потребителите могат да се вземат с точно две извиквания до API-то. Ако имаш в пред вид, че трябва да направиш цикъл, който обхожда детайлите на приятелите ти след като вече си ги получил от FB, това няма да работи толкова бавно колкото си мислиш.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
r1seUp
Нови
Неактивен
Публикации: 3
|
 |
« Отговор #6 -: Ноември 01, 2009, 19:06:17 » |
|
А как да се справим с грешки от този тип: FBML Error (line 12): illegal tag "noscript" under "fb:canvas" при положение че локално приложението ни върви (изкарва нужната информация, като не се разбира с fb таговете разбира се) и в него никъде не използваме <noscript> или други html тагове (освен <p>, </p>, <br>) и това също: Warning: fopen() [function.fopen]: URL file-access is disabled in the server configuration in /www/1gb.bg/r/1/s/r1seup/htdocs/php/facebookapi_php5_restlib.php on line 3304 при положение че съм разрешил всички права за достъп - за писане, за четене.... Ако може и някой hint за заслужаващ си хостинг защото всички които намерих не могат да ми свършат работа за приложението 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
nmanolov
Нови
Неактивен
Публикации: 2
|
 |
« Отговор #7 -: Ноември 01, 2009, 19:43:21 » |
|
Здравейте, Първо, аз също получавам грешката във Facebook 'FBML Error (line 5): illegal tag "noscript" under "fb:canvas".' Излиза на екрана чак след като двамата ми Димитровци са се показали. Като разцъках настройките в Canvas секцията, успях напълно да до прецакам и почна да показва други грешки. Може ли да зависи от някакви други настройки? За хоста, в тази нишка на форума някои са споделили информация http://www.facebook.com/topic.php?uid=2205007948&topic=8499Аз пробвах http://www.000webhost.com/ и върши работа, макар че Ftp-то е малко бавно.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dinkotanev
Нови
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: Ноември 01, 2009, 20:05:10 » |
|
Възможно е някои от free hosting-ите, които ползвате може да генерира автоматично допълнителен код, на вашите страници. Тези проблеми може да са породени именно от това. В Developer приложението няма настройки, от които да зависи разпознаването на таговете. Проверете това, като ги достъпите пред през Callback адреса и разгледате html съдържанието на страниците.
Дори и да имате подобен проблем не се колебайте и ни изпратите код-а си, като опишете в email-a си, че сте се сблъскали с това
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
nmanolov
Нови
Неактивен
Публикации: 2
|
 |
« Отговор #9 -: Ноември 01, 2009, 20:08:53 » |
|
Мерси, Точно това се е случило. Хостинга, дето споменах преди малко, слага два допълнителни реда на моята страница.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Botman
Нови
Неактивен
Публикации: 23
|
 |
« Отговор #10 -: Ноември 02, 2009, 00:00:44 » |
|
Сега виждам, че говорим за линкове. Аз изпратих index.php по e-mail-а без линк към приложението. Това проблем ли е, да изпратя и линк, че доколкото разбрах, ще връщате отговор, а аз все още не съм получил.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|